ул. „Чепинско шосе" 80, София 0876355566 office.granitileventi@gmail.com

Често задавани въпроси

Какво е кварц?

  • Кварцовият камък, чието истинско име е кварцов кристал, е един от най-твърдите минерали на земята и е един от най-разпространените скъпоценни камъни в света.Той е устойчив както на химични, така и на механични атмосферни влияния и е една от метаморфните и утаечни скали.
 
  • Кварцовият камък, който се намира в почти всяка част на света, се добива най-вече в Бразилия и Мадагаскар. Дори най-богатите находища на син кварц, един от най-скъпоценните камъни в света, са в Бразилия.
 
  • Кварцовият кристал използван в полето, за лечение от ранна епоха, се състои от компоненти на кислород и силиций.Той е символ на сила и скрита сила в метафизичен смисъл. Тя предава енергията на природата чрез нея. Смята се, че Вселената представлява безкрайната сила и носителят може да се сдобие  тази сила.
 
  • Днес кварцът се трансформира в различни продукти за използване в различни области със съвременни технологични методи. Например в плотове за кухня и баня, подови настилки, където се използват мрамор и гранит, кварцът се превръща в задължително условие на днешния живот и става все по-често срещан.
 
  • При този тип продукти, минимум 93% от съдържанието му се компресира с кварц, малко количество свързващо вещество от полиестерна смола или пигменти от свързващо вещество от бял цимент и се прави подходящо за употреба. По този начин кварцовите композитни камъни се осигуряват с ненадмината здравина и издръжливост. 
 
  • Кварцовите композитни камъни са най-добрата алтернатива на гранит или мрамор. Композитният камък на базата на кварц, който се превърна в алтернативен дизайнерски продукт на естественият камък и бързо нараства в търсенето му по целия свят и у нас.