ул. „Чепинско шосе" 80, София 0876355566 office.granitileventi@gmail.com

Често задавани въпроси

Как да импрегнираме естественият камък?

Гранитните плотове, както и други материали от естествен камък като мрамор, оникс или травертин са устойчиви на петна и са по-лесни за почистване, само когато са правилно запечатани.
 
Изборът на правилния импрегнатор е от съществено значение
  
                Колкото по-дълбоко в повърхността на материала прониква импренратора, толкова по-добре той ще устои на петна, ще предпазва от бактерии и ще се почиства по-лесно. Поради тази причина потърсете продукти от класа, известни като импрегниращи уплътнители за камък. Те са избрани от професионални изпълнители за запечатване на естествен камък като гранит, варовик, мрамор, травертин и др. Уплътнителят се използва от професионалисти и доказано предпазва от влага, така че рискът от мухъл и бактерии се елиминира. Той също така се противопоставя на проникването на маслa, течности които лесно оцветяват.


PROTEC - Протектор, който предотвратява и избягва образуването на петна върху гранитни или мраморни плотове в кухни, тоалетни, маси или барове. След като изсъхне, той образува химическа и много ефективна бариера.Запазва блясъка на камъка.

VERNICETTA - Лак, използван за полиране на ръбове от мрамор, гранит или друг камък, за да се постигне същия блясък като полираните повърхности. Нанася се много лесно и изсъхва много бързо. Той запазва блясъка си за дълъг период от време, дори при неблагоприятни атмосферни условия и не пожълтява с времето.