ул. „Чепинско шосе" 80, София 0876355566 office.granitileventi@gmail.com

Гранит

Гранитът е твърда и плътна магмена скала, която е сред най-разпространените в природата. Гранитът е сред най-твърдите скали заради високото съдържание на кварц. Плътността на гранита е голяма и има ниско водопоглъщане. Ниското водопоглъщане гарантира висока устойчивост на студ. Животът на гранита е сравнително дълъг и е лесен за поддръжка. Цветовите комбинации на гранита са неизброими заради различната структура и разнообразното съдържание на различни частици. Гранитът се намира в целия цветови спектър, в уникални цветови комбинации. Заради своята пъстрота гранитът често се използва за изработка на кухненски плотове, барплотове и плотове за бани.
 
Качествата на гранита го правят изключително подходящ за различни административни и публични сгради с голям човекопоток, с условия за силно замърсяване. Заради лесната си поддръжка гранитът е идеален за вътрешни и външни облицовки, настилки, стъпала, плотове, первази, колони и много други. 
 
За разлика от други по-меки скали (като варовик), гранитът се обработва по-трудно и работата с него изисква професионално оборудване и повече време. За повече информация вижте снимкте в галерията или се свържете с нас.
Гранит 383
Гранит 383 - Галерия / G383 - Gallery
Гранит 383 термолющен
Гранит 383 термолющен - Галерия / G383 - Gallery
Гранит 687
Гранит 687 - Галерия / G687 - Gallery
Гранит 687 термолющен
Гранит 687 термолющен - Галерия / G687 - Gallery
Иран
Гранит Иран - Галерия / Iran - Gallery
Български гранит
Български гранит - Галерия / Bulgarian granite - Gallery
Локум гранит термолющен
Локум гранит термолющен
Brown Marinache
Гранит Браун Мариначе - Галерия / Brown Marinache - Gallery
Блу Пърл
Гранит Блу Пърл - Галерия / Blue Perl - Gallery
Венециано термолющено
Гранит Венециано термолющен - Галерия / Veneciano - Gallery