ул. „Чепинско шосе" 80, София 0876355566 office.granitileventi@gmail.com

Гранит

Гранитът е твърда и плътна магмена скала, която е сред най-разпространените в природата. Гранитът е сред най-твърдите скали заради високото съдържание на кварц. Плътността на гранита е голяма и има ниско водопоглъщане. Ниското водопоглъщане гарантира висока устойчивост на студ. Животът на гранита е сравнително дълъг и е лесен за поддръжка. Цветовите комбинации на гранита са неизброими заради различната структура и разнообразното съдържание на различни частици. Гранитът се намира в целия цветови спектър, в уникални цветови комбинации. Заради своята пъстрота гранитът често се използва за изработка на кухненски плотове, барплотове и плотове за бани.
 
Качествата на гранита го правят изключително подходящ за различни административни и публични сгради с голям човекопоток, с условия за силно замърсяване. Заради лесната си поддръжка гранитът е идеален за вътрешни и външни облицовки, настилки, стъпала, плотове, первази, колони и много други. 
 
За разлика от други по-меки скали (като варовик), гранитът се обработва по-трудно и работата с него изисква професионално оборудване и повече време. За повече информация вижте снимкте в галерията или се свържете с нас.
 Imperial Red
Гранит Империал ред - Галерия / Imperial Red - Gallery
Гранит Оро Бразил
Гранит Оро Бразил - Галерия / Oro Brazil - Gallery
Gold Forest
Гранит Голд Форест - Галерия / Gold Forest -Gallery
Блек Шайн
Гранит Блек Шайн - Галерия / Black shine - Gallery
G654
Гранит 654 - Галерия / G654 - Gallery
Гранит 654 термолющен
Гранит 654 термолющен - Галерия / G654 - Gallery
Гранит "Грей"
Гранит Грей - Галерия / Grаy - Gallery
Иран синьо-зелен
Гранит Иран синьо-зелен - Галерия / Iran blue-green - Gallery
Гранит 603
Гранит 603 - Granite 603
Гранит 603 термолющен
Гранит 603 термолющен - Granite 603