ул. „Чепинско шосе" 80, София 0876355566 office.granitileventi@gmail.com

Гранит

Гранитът е твърда и плътна магмена скала, която е сред най-разпространените в природата. Гранитът е сред най-твърдите скали заради високото съдържание на кварц. Плътността на гранита е голяма и има ниско водопоглъщане. Ниското водопоглъщане гарантира висока устойчивост на студ. Животът на гранита е сравнително дълъг и е лесен за поддръжка. Цветовите комбинации на гранита са неизброими заради различната структура и разнообразното съдържание на различни частици. Гранитът се намира в целия цветови спектър, в уникални цветови комбинации. Заради своята пъстрота гранитът често се използва за изработка на кухненски плотове, барплотове и плотове за бани.
 
Качествата на гранита го правят изключително подходящ за различни административни и публични сгради с голям човекопоток, с условия за силно замърсяване. Заради лесната си поддръжка гранитът е идеален за вътрешни и външни облицовки, настилки, стъпала, плотове, первази, колони и много други. 
 
За разлика от други по-меки скали (като варовик), гранитът се обработва по-трудно и работата с него изисква професионално оборудване и повече време. За повече информация вижте снимкте в галерията или се свържете с нас.
Гранит Таун Браун
Гранит Таун Браун - Галерия / Taun Brown - Gallery
Гранит Верде Бахия
Гранит Верде Бахия - Галерия / Verde Bahia - Gallery
Juparana
Гранит Джупарана - Галерия / Juparana - Gallery
 India Black
Гранит Индия черен - Галерия / India Black - Gallery
Блек Шайн
Гранит Блек Шайн - Галерия / Black shine - Gallery
G654
Гранит 654 - Галерия / G654 - Gallery
Гранит 654 термолющен
Гранит 654 термолющен - Галерия / G654 - Gallery
Роза Бета Порино
Гранит Роза Бета Порино - Галерия / Rosa Beta Porino - Gallery
Гранит Роза Бета Порино термолющен
Гранит Роза Бета Порино термолющен - Галерия / Rosa Beta Porino - Gallery
Гранит "Грей"
Гранит Грей - Галерия / Grаy - Gallery