ул. „Чепинско шосе" 80, София 0876355566 office.granitileventi@gmail.com

Гранит

Гранитът е твърда и плътна магмена скала, която е сред най-разпространените в природата. Гранитът е сред най-твърдите скали заради високото съдържание на кварц. Плътността на гранита е голяма и има ниско водопоглъщане. Ниското водопоглъщане гарантира висока устойчивост на студ. Животът на гранита е сравнително дълъг и е лесен за поддръжка. Цветовите комбинации на гранита са неизброими заради различната структура и разнообразното съдържание на различни частици. Гранитът се намира в целия цветови спектър, в уникални цветови комбинации. Заради своята пъстрота гранитът често се използва за изработка на кухненски плотове, барплотове и плотове за бани.
 
Качествата на гранита го правят изключително подходящ за различни административни и публични сгради с голям човекопоток, с условия за силно замърсяване. Заради лесната си поддръжка гранитът е идеален за вътрешни и външни облицовки, настилки, стъпала, плотове, первази, колони и много други. 
 
За разлика от други по-меки скали (като варовик), гранитът се обработва по-трудно и работата с него изисква професионално оборудване и повече време. За повече информация вижте снимкте в галерията или се свържете с нас.
Bianco Samba
Самба Бианко
Гранит Сребърна река
Сребърна река гранит - Галерия / Silver river - Gallery
Гранит Сърф Грийн
Сърф Грийн гранит - Галерия / Surf Green - Gallery
Гранит Таун Браун
Таун Браун - Галерия / Taun Brown - Gallery
Гранит Хималая Блу
Хималая Блу - Галерия / Himalayas Blue - Gallery
Локум гранит
Локум гранит
Египетски гранит полиран
Сив египетски полиран гранит
Египетски гранит термолющен
Сив египетски термолющен гранит
Египетски розов гранит
розов египетски полиран гранит
Египетски розов гранит термолющен
Розов египетски термолющен гранит