ул. „Чепинско шосе" 80, София 0876355566 office.granitileventi@gmail.com

Гранит

Гранитът е твърда и плътна магмена скала, която е сред най-разпространените в природата. Гранитът е сред най-твърдите скали заради високото съдържание на кварц. Плътността на гранита е голяма и има ниско водопоглъщане. Ниското водопоглъщане гарантира висока устойчивост на студ. Животът на гранита е сравнително дълъг и е лесен за поддръжка. Цветовите комбинации на гранита са неизброими заради различната структура и разнообразното съдържание на различни частици. Гранитът се намира в целия цветови спектър, в уникални цветови комбинации. Заради своята пъстрота гранитът често се използва за изработка на кухненски плотове, барплотове и плотове за бани.
 
Качествата на гранита го правят изключително подходящ за различни административни и публични сгради с голям човекопоток, с условия за силно замърсяване. Заради лесната си поддръжка гранитът е идеален за вътрешни и външни облицовки, настилки, стъпала, плотове, первази, колони и много други. 
 
За разлика от други по-меки скали (като варовик), гранитът се обработва по-трудно и работата с него изисква професионално оборудване и повече време. За повече информация вижте снимкте в галерията или се свържете с нас.
Индустриал
Реализирани проекти - Галерия
Орнаментал
Орнаментал термолющен
Гранит
Фентъзи
Аруба Айвъри / Aruba Ivory granite
Аруба Айвъри / Aruba Ivory granite
Аруба Голд
Гранит Аруба Голд - Галерия / Aruba Gold - Gallery
Аляска гранит
Аляска гранит
Аквамарин
Аквамарин
Амарело гранит
Амарело гранит
Гранит Верде Бахия
Верде Бахия - Галерия / Verde Bahia - Gallery
Венециано Б - Галерия
Венециано Б - Галерия / Veneciano